Menu diety pudełkowej

16.05 - 22.05.2022

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym

 

Twarożek z ziarnami i pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym
Drugie Śniadanie Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką Domowe nachosy z pastą serowo paprykową Belriso z prażonymi jabłkami Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i warzywami Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż
Obiad Pełnoziarnisty makaron w sosie all’Amatriciana z boczkiem i pieczonym kurczakiem Pulled pork podany z ryżem i chrzanowym colesławem z czerwonej kapusty chrzanowym colesławem Roladka drobiowa z serem, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym podana z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie Pieczeń rzymska z sosem z karmelizowanej cebuli, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką
Podwieczorek Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką Sernik z mango i białą czekoladą

 

Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem Porzeczkowa wuzetka z owocami Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym
Kolacja

 

Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką Grecka musaka z jogurtem miętowym Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym

 

Twarożek z ziarnami i pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym
Drugie Śniadanie Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką Domowe nachosy z pastą serowo paprykową Belriso z prażonymi jabłkami Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i warzywami Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż
Obiad Spaghetti z vege klopsikami Szarpane boczniaki z czerwoną fasolą podane ryżem i chrzanowym colesławem Warzywny gulasz z cieciorką podany z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie Kotlety szpinakowe z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki  Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką  Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką  Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką
Podwieczorek Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką Sernik z mango i białą czekoladą

 

Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem Porzeczkowa wuzetka z owocami Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym
Kolacja

 

Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką Grecka vege musaka z jogurtem miętowym Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym

 

 

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym

 

Twarożek z ziarnami i wędzonym łososiem, pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym
Drugie Śniadanie Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką Domowe nachosy z pastą serowo paprykową Belriso z prażonymi jabłkami Toskańska zupa ribollita z białą fasolą, dorszem i warzywami Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż
Obiad Spaghetti z vege klopsikami Szarpane boczniaki z czerwoną fasolą podane ryżem i chrzanowym colesławem Warzywny gulasz z cieciorką podany z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie Kotlety szpinakowe z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką  Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką  Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką
Podwieczorek Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką Sernik z mango i białą czekoladą

 

Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem Porzeczkowa wuzetka z owocami Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym
Kolacja

 

Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką Grecka vege musaka z jogurtem miętowym Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym

 

Twarożek z ziarnami i pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym
Drugie Śniadanie Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką Domowe nachosy z pastą serowo paprykową Belriso z prażonymi jabłkami Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i warzywami Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż
Obiad Pełnoziarnisty makaron w sosie all’Amatriciana z boczkiem i pieczonym kurczakiem Pulled pork podany z ryżem i chrzanowym colesławem z czerwonej kapusty chrzanowym colesławem Roladka drobiowa z serem, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym podana z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie Pieczeń rzymska z sosem z karmelizowanej cebuli, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką
Podwieczorek Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką Sernik z mango i białą czekoladą

 

Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem Porzeczkowa wuzetka z owocami Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym
Kolacja

 

Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką Grecka musaka z jogurtem miętowym Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym
Śniadanie Chałka z kremowym serkiem BL i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta BL podana z chlebem pełnoziarnistym

 

Twarożek BL z ziarnami i pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem Orzechowa jaglanka z jogurtem BL z nasionami chia i musem porzeczkowym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym
Drugie Śniadanie Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką Domowe nachosy z pastą serowo paprykową Belriso z prażonymi jabłkami Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i warzywami Gruszkowy jogurt BL 7 zbóż Gruszkowy jogurt BL 7 zbóż Gruszkowy jogurt BL 7 zbóż
Obiad Pełnoziarnisty makaron w sosie all’Amatriciana z boczkiem i pieczonym kurczakiem Pulled pork podany z ryżem i chrzanowym colesławem z czerwonej kapusty chrzanowym colesławem Roladka drobiowa z serem, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym podana z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie Pieczeń rzymska z sosem z karmelizowanej cebuli, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką
Podwieczorek Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką Sernik z mango i białą czekoladą

 

Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem Porzeczkowa wuzetka z owocami Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym
Kolacja

 

Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą BL, pomidorem i rukolą Kotlety ruskie z śmietaną BL i surówką szwedzką Grecka musaka z jogurtem miętowym Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym

 

Twarożek z ziarnami i wędzonym łososiem z pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym
Drugie Śniadanie Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką Domowe nachosy z pastą serowo paprykową Belriso z prażonymi jabłkami Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i dorszem Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż Gruszkowy jogurt 7 zbóż
Obiad Pełnoziarnisty makaron w sosie all’Amatriciana z boczkiem i pieczonym kurczakiem Pulled pork podany z ryżem i chrzanowym colesławem z czerwonej kapusty chrzanowym colesławem Roladka drobiowa z serem, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym podana z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie Pieczeń rzymska z sosem z karmelizowanej cebuli, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki / Kotlety szpinakowe z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką  Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką
Podwieczorek Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką Sernik z mango i białą czekoladą

 

Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem Porzeczkowa wuzetka z owocami Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym Shake multiwitamina z siemieniem lnianym
Kolacja

 

Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką Grecka musaka z jogurtem miętowym Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym

25.04-01.05.2022

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie  Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową  Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek
Drugie Śniadanie Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem  Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem Ciasto czekoladowe z kremem morelowym Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym
Obiad

 

Gołąbki bez zawijania podane z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i surówką z selera i marchewki Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z pieczonym kurczakiem Udko z kurczaka w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty surówką z kapusty Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany ze szpeclami i surówką szwedzką Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi
Podwieczorek Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami Sernik z toffi i precelkami Orientalna sałatka z kaszy kuskus z pastą z ciecierzycy i warzywami

 

 Jogurt z ciasteczkami oreo i mango Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym
Kolacja Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną

orz

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie  Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową  Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek
Drugie Śniadanie Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem  Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem Ciasto czekoladowe z kremem morelowym Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym
Obiad

 

Kotlety ziemniaczane z twarogiem podane z sosem pieczarkowym i surówką z selera i marchewki Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z cieciorką i serem feta Vege klopsiki w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty Vege gulasz podany ze szpeclami i surówką szwedzką Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi
Podwieczorek Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami Sernik z toffi i precelkami Orientalna sałatka z kaszy kuskus z pastą z ciecierzycy i warzywami

 

 Jogurt z ciasteczkami oreo i mango Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym
Kolacja Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie  Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową  Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek
Drugie Śniadanie Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem  Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem Ciasto czekoladowe z kremem morelowym Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym
Obiad

 

Kotlety ziemniaczane z twarogiem podane z sosem pieczarkowym i surówką z selera i marchewki Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z cieciorką i serem feta Vege klopsiki w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty Pulpeciki rybne w sosie koperkowym ze szpeclami i surówką szwedzką Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi
Podwieczorek Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami Sernik z toffi i precelkami Orientalna sałatka z kaszy kuskus z

z tuńczykiem

 Jogurt z ciasteczkami oreo i mango Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym
Kolacja Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, śledziem  czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie  Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową  Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek
Drugie Śniadanie Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem  Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem Ciasto czekoladowe z kremem morelowym Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym
Obiad

 

Gołąbki bez zawijania podane z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i surówką z selera i marchewki Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z pieczonym kurczakiem Udko z kurczaka w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty surówką z kapusty Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany ze szpeclami i surówką szwedzką Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi
Podwieczorek Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami Sernik z toffi i precelkami Orientalna sałatka z kaszy kuskus z pastą z ciecierzycy i warzywami

 

 Jogurt z ciasteczkami oreo i mango Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym
Kolacja Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie  Pieczony pancake z bananami i czekoladą BL podany z twarożkiem kokosowym BL i frużeliną wiśniową  Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim Bajgle z serem BL i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami Klasyczny twarożek BL ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską Czekoladowa jaglanka z jogurtem BL i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem BL i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem BL i musem z truskawek
Drugie Śniadanie Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem  Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem Ciasto czekoladowe z kremem morelowym Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym
Obiad

 

Gołąbki bez zawijania podane z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i surówką z selera i marchewki Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z pieczonym kurczakiem Udko z kurczaka w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty surówką z kapusty Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany ze szpeclami i surówką szwedzką Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi
Podwieczorek Owsianka BL dr. Birchera z jabłkami i orzechami Sernik z toffi i precelkami Orientalna sałatka z kaszy kuskus z pastą z ciecierzycy i warzywami

 

 Jogurt BL z ciasteczkami oreo i mango Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym
Kolacja Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem Pieczone ziemniaczki z jogurtem BL i ogórkiem kiszonym Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej Sałatka meksykańska z serem BL podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem BL podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem BL podana z bagietką korzenną

orz

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie  Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową  Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek
Drugie Śniadanie Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem  Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem Ciasto czekoladowe z kremem morelowym Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym
Obiad

 

Gołąbki bez zawijania podane z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i surówką z selera i marchewki Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z pieczonym kurczakiem Udko z kurczaka w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty / Pulpeciki rybne w sosie koperkowym ze szpeclami i surówką szwedzką Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi
Podwieczorek Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami Sernik z toffi i precelkami Orientalna sałatka z kaszy kuskus

z tuńczykiem

 Jogurt z ciasteczkami oreo i mango Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym
Kolacja Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej ze śledziem Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną

Mieszkasz w Szczecinie lub okolicach? Szukasz taniego cateringu dopasowanego do Twojego trybu życia, obowiązków i aktywności fizycznej? Z dietą od Szczecińskiego Cateringu dietetycznego jest to możliwe! Nasze diety pudełkowe oparte są na daniach dobranych wspólnie przez specjalistów dietetyki i kucharzy. Każdego dnia tworzymy wyjątkowe zestawy posiłków w trosce o Wasze zdrowie fizyczne i psychiczne. Odpowiedni dobór mikro- i makroelementów w diecie pozwala naszym Klientom zadbać nie tylko o samopoczucie fizyczne, ale również o lepszą równowagę umysłu. Troszczymy się o to, aby nasz catering dietetyczny był bogaty w owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste, zdrowe oleje naturalne oraz produkty mleczne o niskiej zawartości tłuszczu. Tworzymy dania zróżnicowane pod względem smaków i składników odżywczych, co sprawia, że nasi Klienci cieszą się codziennie nowymi propozycjami kulinarnymi.

Komu polecamy nasze diety pudełkowe?

W spożywaniu naszego cateringu nie widzimy żadnych ograniczeń, jednak szczególną uwagę zwracamy zawsze na wszelkie alergie i nietolerancje pokarmowe zgłaszane przez Klientów. Dbamy o to, aby każdy posiłek był przede wszystkim zgodny z Waszymi potrzebami zdrowotnymi. Nieustannie szukamy nowych propozycji dietetycznych, przede wszystkim inspirujemy się opiniami i sugestiami Klientów korzystających z naszych usług.

Obecnie Szczeciński Catering posiada trzy rodzaje diet pudełkowych:

1. Bosman/Sport – propozycja diety o zwiększonej kaloryczności, polecana osobom uprawiającym aktywność fizyczną lub redukującym wagę. Jest to dieta o wysokiej zawartości białka i węglowodanów, dobrze uzupełniająca wszelkie braki witaminowe w organizmie.
2. Balance – dieta ułatwiająca odchudzenie i wysmuklenie sylwetki, pomaga w zdrowym utrzymaniu masy mięśniowej. Posiłki w diecie Balance oparte są o wysokiej jakości mięso, ryby bogate w kwasy Omega-3 oraz warzywa i owoce pochodzące w ekologicznych upraw. Wybór kaloryczności w diecie Balance pozwoli skupić się na jej efektach, np. wysmukleniu, zrzuceniu masy ciała lub zadbaniu o zmianę samopoczucia na lepsze.
3 Vege – zróżnicowana dieta wegetariańska wykluczająca mięso, ryby, i owoce morze. Brak mięsa w tej opcji dietetycznej rekompensujemy białkiem pochodzenia roślinnego, np. nasionami roślin strączkowych, nabiałem oraz ziarnami zbóż. Dieta Vege nadaje się doskonale w czasie redukcji masy ciała lub podczas stabilizacji wagi. Dieta wegetariańska jest źródłem korzyści zdrowotnych, pomaga zapobiegać wielu chorobom, zmniejsza ryzyko wystąpienia otyłości, cukrzycy czy nadciśnienia tętniczego.

Masz pytania dotyczące jadłospisu lub dopasowania diety? Skontaktuj się z nami telefonicznie lub skorzystaj z formularza dostępnego na stronie.