16.05 - 22.05.2022
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce | Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym
|
Twarożek z ziarnami i pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem | Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym |
Drugie Śniadanie | Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką | Domowe nachosy z pastą serowo paprykową | Belriso z prażonymi jabłkami | Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i warzywami | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż |
Obiad | Pełnoziarnisty makaron w sosie all’Amatriciana z boczkiem i pieczonym kurczakiem | Pulled pork podany z ryżem i chrzanowym colesławem z czerwonej kapusty chrzanowym colesławem | Roladka drobiowa z serem, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym podana z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie | Pieczeń rzymska z sosem z karmelizowanej cebuli, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką |
Podwieczorek | Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką | Sernik z mango i białą czekoladą
|
Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem | Porzeczkowa wuzetka z owocami | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym |
Kolacja
|
Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą | Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką | Grecka musaka z jogurtem miętowym | Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce | Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym
|
Twarożek z ziarnami i pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem | Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym |
Drugie Śniadanie | Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką | Domowe nachosy z pastą serowo paprykową | Belriso z prażonymi jabłkami | Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i warzywami | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż |
Obiad | Spaghetti z vege klopsikami | Szarpane boczniaki z czerwoną fasolą podane ryżem i chrzanowym colesławem | Warzywny gulasz z cieciorką podany z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie | Kotlety szpinakowe z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki | Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką | Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką | Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką |
Podwieczorek | Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką | Sernik z mango i białą czekoladą
|
Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem | Porzeczkowa wuzetka z owocami | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym |
Kolacja
|
Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą | Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką | Grecka vege musaka z jogurtem miętowym | Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce | Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym
|
Twarożek z ziarnami i wędzonym łososiem, pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem | Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym |
Drugie Śniadanie | Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką | Domowe nachosy z pastą serowo paprykową | Belriso z prażonymi jabłkami | Toskańska zupa ribollita z białą fasolą, dorszem i warzywami | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż |
Obiad | Spaghetti z vege klopsikami | Szarpane boczniaki z czerwoną fasolą podane ryżem i chrzanowym colesławem | Warzywny gulasz z cieciorką podany z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie | Kotlety szpinakowe z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki | Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką | Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką | Warzywne żółte curry z tofu z brązowym ryżem i sałatką z cukinią i fasolką |
Podwieczorek | Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką | Sernik z mango i białą czekoladą
|
Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem | Porzeczkowa wuzetka z owocami | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym |
Kolacja
|
Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą | Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką | Grecka vege musaka z jogurtem miętowym | Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce | Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym
|
Twarożek z ziarnami i pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem | Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym |
Drugie Śniadanie | Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką | Domowe nachosy z pastą serowo paprykową | Belriso z prażonymi jabłkami | Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i warzywami | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż |
Obiad | Pełnoziarnisty makaron w sosie all’Amatriciana z boczkiem i pieczonym kurczakiem | Pulled pork podany z ryżem i chrzanowym colesławem z czerwonej kapusty chrzanowym colesławem | Roladka drobiowa z serem, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym podana z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie | Pieczeń rzymska z sosem z karmelizowanej cebuli, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką |
Podwieczorek | Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką | Sernik z mango i białą czekoladą
|
Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem | Porzeczkowa wuzetka z owocami | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym |
Kolacja
|
Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą | Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką | Grecka musaka z jogurtem miętowym | Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym |
Śniadanie | Chałka z kremowym serkiem BL i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce | Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta BL podana z chlebem pełnoziarnistym
|
Twarożek BL z ziarnami i pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem | Orzechowa jaglanka z jogurtem BL z nasionami chia i musem porzeczkowym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym |
Drugie Śniadanie | Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką | Domowe nachosy z pastą serowo paprykową | Belriso z prażonymi jabłkami | Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i warzywami | Gruszkowy jogurt BL 7 zbóż | Gruszkowy jogurt BL 7 zbóż | Gruszkowy jogurt BL 7 zbóż |
Obiad | Pełnoziarnisty makaron w sosie all’Amatriciana z boczkiem i pieczonym kurczakiem | Pulled pork podany z ryżem i chrzanowym colesławem z czerwonej kapusty chrzanowym colesławem | Roladka drobiowa z serem, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym podana z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie | Pieczeń rzymska z sosem z karmelizowanej cebuli, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką |
Podwieczorek | Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką | Sernik z mango i białą czekoladą
|
Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem | Porzeczkowa wuzetka z owocami | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym |
Kolacja
|
Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą BL, pomidorem i rukolą | Kotlety ruskie z śmietaną BL i surówką szwedzką | Grecka musaka z jogurtem miętowym | Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Chałka z kremowym serkiem i nutellą śliwkową z nutą cynamonu, owoce | Hiszpańska frittata z warzywami i serem feta podana z chlebem pełnoziarnistym
|
Twarożek z ziarnami i wędzonym łososiem z pesto pietruszkowym podany z chlebem żytnim i świeżym ogórkiem | Orzechowa jaglanka z jogurtem naturalnym z nasionami chia i musem porzeczkowym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym | Hummus z sałatką ze świeżymi warzywami i chlebem pełnoziarnistym |
Drugie Śniadanie | Owsianka czekoladowo kokosowa z gruszką | Domowe nachosy z pastą serowo paprykową | Belriso z prażonymi jabłkami | Toskańska zupa ribollita z białą fasolą i dorszem | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż | Gruszkowy jogurt 7 zbóż |
Obiad | Pełnoziarnisty makaron w sosie all’Amatriciana z boczkiem i pieczonym kurczakiem | Pulled pork podany z ryżem i chrzanowym colesławem z czerwonej kapusty chrzanowym colesławem | Roladka drobiowa z serem, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami z sosem pomidorowym podana z kaszą gryczaną i pomidorem w śmietanie | Pieczeń rzymska z sosem z karmelizowanej cebuli, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki / Kotlety szpinakowe z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką | Żółte curry z kurczaka podane z brązowym ryżem, sałatka z cukinią i fasolką |
Podwieczorek | Orientalny krem z czerwonej soczewicy z ziołowo – orzechową kruszonką | Sernik z mango i białą czekoladą
|
Chłodnik litewski z jajkiem i koperkiem | Porzeczkowa wuzetka z owocami | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym | Shake multiwitamina z siemieniem lnianym |
Kolacja
|
Włoska kolacja – ciabatta z tapenadą oliwkowa, mozzarellą, pomidorem i rukolą | Kotlety ruskie z kwaśną śmietaną i surówką szwedzką | Grecka musaka z jogurtem miętowym | Chilli sin carne z tofu i serem cheddar podane z ryżem | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym | Grecki bowl z makaronem orzo, serem feta, warzywami i sosem czosnkowym |
25.04-01.05.2022
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową | Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim | Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami | Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek |
Drugie Śniadanie | Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem | Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem | Ciasto czekoladowe z kremem morelowym | Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym |
Obiad
|
Gołąbki bez zawijania podane z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i surówką z selera i marchewki | Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z pieczonym kurczakiem | Udko z kurczaka w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty surówką z kapusty | Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany ze szpeclami i surówką szwedzką | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi |
Podwieczorek | Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami | Sernik z toffi i precelkami | Orientalna sałatka z kaszy kuskus z pastą z ciecierzycy i warzywami
|
Jogurt z ciasteczkami oreo i mango | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym |
Kolacja | Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem | Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym | Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym | Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną |
orz
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową | Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim | Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami | Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek |
Drugie Śniadanie | Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem | Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem | Ciasto czekoladowe z kremem morelowym | Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym |
Obiad
|
Kotlety ziemniaczane z twarogiem podane z sosem pieczarkowym i surówką z selera i marchewki | Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z cieciorką i serem feta | Vege klopsiki w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty | Vege gulasz podany ze szpeclami i surówką szwedzką | Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi | Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi | Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi |
Podwieczorek | Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami | Sernik z toffi i precelkami | Orientalna sałatka z kaszy kuskus z pastą z ciecierzycy i warzywami
|
Jogurt z ciasteczkami oreo i mango | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym |
Kolacja | Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem | Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym | Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym | Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową | Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim | Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami | Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek |
Drugie Śniadanie | Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem | Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem | Ciasto czekoladowe z kremem morelowym | Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym |
Obiad
|
Kotlety ziemniaczane z twarogiem podane z sosem pieczarkowym i surówką z selera i marchewki | Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z cieciorką i serem feta | Vege klopsiki w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty | Pulpeciki rybne w sosie koperkowym ze szpeclami i surówką szwedzką | Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi | Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi | Vege gyros podany z pitą i colesławem z kimchi |
Podwieczorek | Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami | Sernik z toffi i precelkami | Orientalna sałatka z kaszy kuskus z
z tuńczykiem |
Jogurt z ciasteczkami oreo i mango | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym |
Kolacja | Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem | Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym | Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym | Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, śledziem czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową | Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim | Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami | Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek |
Drugie Śniadanie | Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem | Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem | Ciasto czekoladowe z kremem morelowym | Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym |
Obiad
|
Gołąbki bez zawijania podane z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i surówką z selera i marchewki | Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z pieczonym kurczakiem | Udko z kurczaka w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty surówką z kapusty | Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany ze szpeclami i surówką szwedzką | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi |
Podwieczorek | Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami | Sernik z toffi i precelkami | Orientalna sałatka z kaszy kuskus z pastą z ciecierzycy i warzywami
|
Jogurt z ciasteczkami oreo i mango | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym |
Kolacja | Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem | Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym | Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym | Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną |
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Pieczony pancake z bananami i czekoladą BL podany z twarożkiem kokosowym BL i frużeliną wiśniową | Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim | Bajgle z serem BL i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami | Klasyczny twarożek BL ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską | Czekoladowa jaglanka z jogurtem BL i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem BL i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem BL i musem z truskawek |
Drugie Śniadanie | Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem | Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem | Ciasto czekoladowe z kremem morelowym | Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym |
Obiad
|
Gołąbki bez zawijania podane z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i surówką z selera i marchewki | Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z pieczonym kurczakiem | Udko z kurczaka w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty surówką z kapusty | Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany ze szpeclami i surówką szwedzką | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi |
Podwieczorek | Owsianka BL dr. Birchera z jabłkami i orzechami | Sernik z toffi i precelkami | Orientalna sałatka z kaszy kuskus z pastą z ciecierzycy i warzywami
|
Jogurt BL z ciasteczkami oreo i mango | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym |
Kolacja | Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem | Pieczone ziemniaczki z jogurtem BL i ogórkiem kiszonym | Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym | Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej | Sałatka meksykańska z serem BL podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem BL podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem BL podana z bagietką korzenną |
orz
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela | |
Śniadanie | Pieczony pancake z bananami i czekoladą podany z twarożkiem kokosowym i frużeliną wiśniową | Pasta jajeczna z młodym szpinakiem i grillowanymi pieczarkami podana z chlebem żytnim | Bajgle z serem mimolette i pomidorem podane z mini sałatką z papryką, dressingiem balsamicznym i ziarnami | Klasyczny twarożek ze szczypiorkiem podany z ogórkiem i bułką francuską | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek | Czekoladowa jaglanka z jogurtem naturalnym i musem z truskawek |
Drugie Śniadanie | Zupa jarzynowa z kurkumą i koperkiem podana z makaronem | Zupa tajska z warzywami podana z ryżem i szczypiorkiem | Ciasto czekoladowe z kremem morelowym | Krem z buraka podany z ziarnami słonecznika i natką pietruszki | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym | Tortilla de patatas z ziemniakami i cebulką podana z sosem paprykowo pomidorowym |
Obiad
|
Gołąbki bez zawijania podane z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i surówką z selera i marchewki | Pełnoziarniste penne z sosem alla ratatouille z pieczonym kurczakiem | Udko z kurczaka w sosie chilli podane z ryżem i surówką z kapusty / | Pulpeciki rybne w sosie koperkowym ze szpeclami i surówką szwedzką | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi | Szarpany kurczak barbecue podany z pitą i colesławem z kimchi |
Podwieczorek | Owsianka dr. Birchera z jabłkami i orzechami | Sernik z toffi i precelkami | Orientalna sałatka z kaszy kuskus
z tuńczykiem |
Jogurt z ciasteczkami oreo i mango | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym | Smoothie migdałowe z bananami i masłem orzechowym |
Kolacja | Bagietka z musztardą dijon, pieczonym kurczakiem, wegańskim cheddarem i ogórkiem | Pieczone ziemniaczki z gzikiem i ogórkiem kiszonym | Lasagne brokułowe pod serową pierzynką podana z sosem pomidorowym | Sałatka z pieczonych ziemniaczków z czerwoną fasolą, pomidorem, wegańskim cheddarem, czerwoną cebulą i koperkiem podana z sosem na bazie musztardy francuskiej ze śledziem | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną | Sałatka meksykańska z serem cheddar podana z bagietką korzenną |
Mieszkasz w Szczecinie lub okolicach? Szukasz taniego cateringu dopasowanego do Twojego trybu życia, obowiązków i aktywności fizycznej? Z dietą od Szczecińskiego Cateringu dietetycznego jest to możliwe! Nasze diety pudełkowe oparte są na daniach dobranych wspólnie przez specjalistów dietetyki i kucharzy. Każdego dnia tworzymy wyjątkowe zestawy posiłków w trosce o Wasze zdrowie fizyczne i psychiczne. Odpowiedni dobór mikro- i makroelementów w diecie pozwala naszym Klientom zadbać nie tylko o samopoczucie fizyczne, ale również o lepszą równowagę umysłu. Troszczymy się o to, aby nasz catering dietetyczny był bogaty w owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste, zdrowe oleje naturalne oraz produkty mleczne o niskiej zawartości tłuszczu. Tworzymy dania zróżnicowane pod względem smaków i składników odżywczych, co sprawia, że nasi Klienci cieszą się codziennie nowymi propozycjami kulinarnymi.
Komu polecamy nasze diety pudełkowe?
W spożywaniu naszego cateringu nie widzimy żadnych ograniczeń, jednak szczególną uwagę zwracamy zawsze na wszelkie alergie i nietolerancje pokarmowe zgłaszane przez Klientów. Dbamy o to, aby każdy posiłek był przede wszystkim zgodny z Waszymi potrzebami zdrowotnymi. Nieustannie szukamy nowych propozycji dietetycznych, przede wszystkim inspirujemy się opiniami i sugestiami Klientów korzystających z naszych usług.
Obecnie Szczeciński Catering posiada trzy rodzaje diet pudełkowych:
1. Bosman/Sport – propozycja diety o zwiększonej kaloryczności, polecana osobom uprawiającym aktywność fizyczną lub redukującym wagę. Jest to dieta o wysokiej zawartości białka i węglowodanów, dobrze uzupełniająca wszelkie braki witaminowe w organizmie.
2. Balance – dieta ułatwiająca odchudzenie i wysmuklenie sylwetki, pomaga w zdrowym utrzymaniu masy mięśniowej. Posiłki w diecie Balance oparte są o wysokiej jakości mięso, ryby bogate w kwasy Omega-3 oraz warzywa i owoce pochodzące w ekologicznych upraw. Wybór kaloryczności w diecie Balance pozwoli skupić się na jej efektach, np. wysmukleniu, zrzuceniu masy ciała lub zadbaniu o zmianę samopoczucia na lepsze.
3 Vege – zróżnicowana dieta wegetariańska wykluczająca mięso, ryby, i owoce morze. Brak mięsa w tej opcji dietetycznej rekompensujemy białkiem pochodzenia roślinnego, np. nasionami roślin strączkowych, nabiałem oraz ziarnami zbóż. Dieta Vege nadaje się doskonale w czasie redukcji masy ciała lub podczas stabilizacji wagi. Dieta wegetariańska jest źródłem korzyści zdrowotnych, pomaga zapobiegać wielu chorobom, zmniejsza ryzyko wystąpienia otyłości, cukrzycy czy nadciśnienia tętniczego.
Masz pytania dotyczące jadłospisu lub dopasowania diety? Skontaktuj się z nami telefonicznie lub skorzystaj z formularza dostępnego na stronie.