Menu diety pudełkowej

26.09. - 02.10.2022

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Pasta jajeczna z kurczakiem podana z chlebem wiejskim, pomidorem i papryką Pieczona owsianka z jabłkami, cynamonem i orzechami podana z jogurtem wiśniowym i owocami sezonowymi Wrap śniadaniowy z salami, jajkiem, papryką i ziarnami podany z dipem tzatziki Pasta twarogowa z olejem lnianym podana z ajvarem, ogórkiem i chlebem graham

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Drugie Śniadanie Jogurt 7 zbóż z pieczonymi śliwkami Zupa kalafiorowa z kurkumą i koperkiem Ciasteczka dyniowe z domową konfiturą z agrestu Brownie z fasoli z sosem czekoladowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym
Obiad Tagine z kurczakiem podany z ryżem, sosem miętowym i surówką z kapusty pekińskiej Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym podane z puree ziemniaczanym, żurawiną i zasmażanymi buraczkami Butter chicken podany z ryżem i sałatką z zielonych warzyw Kotlety z siekanego kurczaka podane ze szpinakowym makaronem tortiglioni i sałatką z pomidora Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław
Podwieczorek

 

Makaron penne z sosem paprykowym podany z cukinią i serem mozzarella Muffinki czekoladowe ze śliwką Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Zupa ogórkowa Makowiec japoński Makowiec japoński Makowiec japoński
Kolacja Bowl z pieczonymi ziemniaczkami, groszkiem, grillowaną cukinią, twarogiem i dressingiem koperkowym

 

Bagietka z pastą z sera feta, pomidorem i pesto pietruszkowym Zapiekanka ziemniaczana z chilli con carne podana z dressingiem jogurtowym Bowl z oliwkami, pieczonymi batatami, serem feta i sosem jogurtowym Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Pasta jajeczna z papryką Pieczona owsianka z jabłkami, cynamonem i orzechami podana z jogurtem wiśniowym i owocami sezonowymi Wrap śniadaniowy z salami, jajkiem, papryką i ziarnami podany z dipem tzatziki Pasta twarogowa z olejem lnianym podana z ajvarem, ogórkiem i chlebem graham Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Drugie Śniadanie Jogurt 7 zbóż z pieczonymi śliwkami Zupa kalafiorowa z kurkumą i koperkiem Ciasteczka dyniowe z domową konfiturą z agrestu Brownie z fasoli z sosem czekoladowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym
Obiad Vege tagine z warzywami podany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej z sosem miętowym Sojowe klopsiki w sosie paprykowym podane z puree ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami Orientalny gulasz z cieciorki podany z ryżem i sałatką z zielonych warzyw Kotlety ze szpinaku i ricotty podane z makaronem tortiglioni i sałatką z pomidora Papryka faszerowana szpinakiem i serem feta podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Papryka faszerowana szpinakiem i serem feta podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Papryka faszerowana szpinakiem i serem feta podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław
Podwieczorek

 

Makaron penne z sosem paprykowym podany z cukinią i serem mozzarella Muffinki czekoladowe ze śliwką Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Zupa ogórkowa Makowiec japoński Makowiec japoński Makowiec japoński
Kolacja Bowl z pieczonymi ziemniaczkami, groszkiem, grillowaną cukinią, twarogiem i dressingiem koperkowym

 

Bagietka z pastą z sera feta, pomidorem i pesto pietruszkowym Zapiekanka ziemniaczana z chilli con carne podana z dressingiem jogurtowym Bowl z oliwkami, pieczonymi batatami, serem feta i sosem jogurtowym Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera

 

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Pasta jajeczna z papryką Pieczona owsianka z jabłkami, cynamonem i orzechami podana z jogurtem wiśniowym i owocami sezonowymi Wrap śniadaniowy z salami, jajkiem, papryką i ziarnami podany z dipem tzatziki Pasta twarogowa z olejem lnianym podana z ajvarem, ogórkiem i chlebem graham Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Drugie Śniadanie Jogurt 7 zbóż z pieczonymi śliwkami Zupa kalafiorowa z kurkumą i koperkiem Ciasteczka dyniowe z domową konfiturą z agrestu Brownie z fasoli z sosem czekoladowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem
Obiad Vege tagine z warzywami podany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej z sosem miętowym Sojowe klopsiki w sosie paprykowym podane z puree ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami Orientalny gulasz z cieciorki podany z ryżem i sałatką z zielonych warzyw Kotlety ze szpinaku i ricotty podane z makaronem tortiglioni i sałatką z pomidora Dorsz w pełnoziarnistej panierce podany z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Dorsz w pełnoziarnistej panierce podany z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Dorsz w pełnoziarnistej panierce podany z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław
Podwieczorek

 

Makaron penne z sosem paprykowym podany z cukinią i serem mozzarella Muffinki czekoladowe ze śliwką Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Zupa ogórkowa Makowiec japoński Makowiec japoński Makowiec japoński
Kolacja Bowl z pieczonymi ziemniaczkami, groszkiem, grillowaną cukinią, twarogiem i dressingiem koperkowym

 

Bagietka z pastą z tuńczyka, sera feta, pomidorem i pesto pietruszkowym Zapiekanka ziemniaczana z chilli con carne podana z dressingiem jogurtowym Bowl z oliwkami, pieczonymi batatami, serem feta i sosem jogurtowym Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Pasta jajeczna z kurczakiem podana z chlebem wiejskim, pomidorem i papryką Pieczona owsianka z jabłkami, cynamonem i orzechami podana z jogurtem wiśniowym i owocami sezonowymi Wrap śniadaniowy z salami, jajkiem, papryką i ziarnami podany z dipem tzatziki Pasta twarogowa z olejem lnianym podana z ajvarem, ogórkiem i chlebem graham

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym i musem z owoców leśnych

 

Drugie Śniadanie Jogurt 7 zbóż z pieczonymi śliwkami Zupa kalafiorowa z kurkumą i koperkiem Ciasteczka dyniowe z domową konfiturą z agrestu Brownie z fasoli z sosem czekoladowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym
Obiad Tagine z kurczakiem podany z ryżem, sosem miętowym i surówką z kapusty pekińskiej Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym podane z puree ziemniaczanym, żurawiną i zasmażanymi buraczkami Butter chicken podany z ryżem i sałatką z zielonych warzyw Kotlety z siekanego kurczaka podane ze szpinakowym makaronem tortiglioni i sałatką z pomidora Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław
Podwieczorek

 

Makaron penne z sosem paprykowym podany z cukinią i serem mozzarella Muffinki czekoladowe ze śliwką Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Zupa ogórkowa Makowiec japoński Makowiec japoński Makowiec japoński
Kolacja Bowl z pieczonymi ziemniaczkami, groszkiem, grillowaną cukinią, twarogiem i dressingiem koperkowym

 

Bagietka z pastą z sera feta, pomidorem i pesto pietruszkowym Zapiekanka ziemniaczana z chilli con carne podana z dressingiem jogurtowym Bowl z oliwkami, pieczonymi batatami, serem feta i sosem jogurtowym Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z kwaśną śmietaną i surówką z marchewki i selera
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Pasta jajeczna z kurczakiem podana z chlebem wiejskim, pomidorem i papryką Pieczona owsianka z jabłkami, cynamonem i orzechami podana z jogurtem wiśniowym BL i owocami sezonowymi Wrap śniadaniowy z salami, jajkiem, papryką i ziarnami podany z dipem tzatziki BL Pasta twarogowa BL z olejem lnianym podana z ajvarem, ogórkiem i chlebem graham

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym BL i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym BL i musem z owoców leśnych

 

Czekoladowa granola podana z serkiem kokosowym BL i musem z owoców leśnych

 

Drugie Śniadanie Jogurt 7 BL zbóż z pieczonymi śliwkami Zupa kalafiorowa z kurkumą i koperkiem Ciasteczka dyniowe z domową konfiturą z agrestu Brownie z fasoli z sosem czekoladowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym Waniliowa kasza manna z orzechami i sosem wiśniowym
Obiad Tagine z kurczakiem podany z ryżem, sosem miętowym i surówką z kapusty pekińskiej Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym podane z puree ziemniaczanym, żurawiną i zasmażanymi buraczkami Butter chicken podany z ryżem i sałatką z zielonych warzyw Kotlety z siekanego kurczaka podane ze szpinakowym makaronem tortiglioni i sałatką z pomidora Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław
Podwieczorek

 

Makaron penne z sosem paprykowym podany z cukinią i serem mozzarella Muffinki czekoladowe ze śliwką Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Zupa ogórkowa Makowiec japoński Makowiec japoński Makowiec japoński
Kolacja Bowl z pieczonymi ziemniaczkami, groszkiem, grillowaną cukinią, twarogiem BL i dressingiem koperkowym

 

Bagietka z pastą z sera feta BL, pomidorem i pesto pietruszkowym Zapiekanka ziemniaczana z chilli con carne podana z dressingiem jogurtowym BL Bowl z oliwkami, pieczonymi batatami, serem feta BL i sosem jogurtowym Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z jogurtem BL i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z jogurtem BL i surówką z marchewki i selera Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej i twarogu podane z jogurtem BL i surówką z marchewki i selera
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta paprykowa z chlebem pełnoziarnistym i ogórkiem Omlet z cynamonem i marchewka podany z serkiem straciatella i owocami sezonowymi Sandwich śniadaniowy z serem, szynką, pomidorem i piklami podany z dipem szczypiorkowym Granola z pestkami dyni i siemieniem lnianym podana z jogurtem jabłkowym i owocami sezonowymi Twarożek bazyliowy z tuńczykiem podany z bułeczką graham papryką i ogórkiem Twarożek bazyliowy z tuńczykiem podany z bułeczką graham papryką i ogórkiem Twarożek bazyliowy z tuńczykiem podany z bułeczką graham papryką i ogórkiem
Drugie Śniadanie Krem kukurydziany z popcornem Zupa krem z dyni i czerwonej soczewicy z prażonymi ziarnami sezamu Krupnik z kaszą jaglaną Ciasto marchewkowe z kremem orzechowym Owsiany batonik z daktylami i orzechami Owsiany batonik z daktylami i orzechami Owsiany batonik z daktylami i orzechami
Obiad

 

Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty Carnitas wieprzowe z ryżem po meksykańsku podane z surówką z marchewki Zapiekanka pasterska podana z surówką z kapusty pekińskiej i sosem pieczeniowym Kurczak w sosie hoisin podany z ryżem i parowanymi warzywami Kotlety rybne z warzywami z sosem tzatziki podane ze szpeclami i surówką z czerwonej kapusty Kotlety rybne z warzywami z sosem tzatziki podane ze szpeclami i surówką z czerwonej kapusty Kotlety rybne z warzywami z sosem tzatziki podane ze szpeclami i surówką z czerwonej kapusty
Podwieczorek Muffinki jogurtowe z brzoskwiniami i lemon curdem Jogurt 7 zbóż mango  Owsianka piernikowa z owocami Barszcz ukraiński z jajkiem Green power smoothie ze złotym lnem Green power smoothie ze złotym lnem Green power smoothie ze złotym lnem
Kolacja Makaron ze szpinakiem, serem lazur, rukolą i orzechami Sałatka Waldorf z kurczakiem i dressingiem jogurtowym Pieczone ziemniaczki podane z gzikiem, ogórkiem kiszonym i świeżymi ziołami Labneh z wędzonym łososiem tapenadą oliwkową podany ze świeżymi warzywami i focaccią Sałatka grecka z kaszą bulgur. warzywami i dressingiem śródziemnomorskim Sałatka grecka z kaszą bulgur. warzywami i dressingiem śródziemnomorskim Sałatka grecka z kaszą bulgur. warzywami i dressingiem śródziemnomorskim

 

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Obiad Tagine z kurczakiem podany z ryżem, sosem miętowym i surówką z kapusty pekińskiej Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym podane z puree ziemniaczanym, żurawiną i zasmażanymi buraczkami Butter chicken podany z ryżem i sałatką z zielonych warzyw Kotlety z siekanego kurczaka podane ze szpinakowym makaronem tortiglioni i sałatką z pomidora Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław Pieczeń wieprzowa podana z pieczonymi ziemniaczkami chrzanową surówką colesław
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta paprykowa z pieczywem LOW IG i ogórkiem Pasta jajeczna podana z chlebem żytnim i warzywami Kanapka z serem, szynką, pomidorem i piklami podana z dipem szczypiorkowym Tortilla z chorizo i serkiem śmietankowym z warzywami i dipem Twarożek bazyliowy podany z pieczywem LOW IG papryką i ogórkiem Twarożek bazyliowy podany z pieczywem LOW IG papryką i ogórkiem Twarożek bazyliowy podany z pieczywem LOW IG papryką i ogórkiem
Drugie Śniadanie Krem kukurydziany z popcornem Zupa krem z dyni i czerwonej soczewicy z prażonymi ziarnami sezamu Krupnik z kaszą jaglaną Ciasto marchewkowe z kremem orzechowym Zupa ogórkowa Zupa ogórkowa Zupa ogórkowa
Obiad

 

Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty Carnitas wieprzowe z ryżem po meksykańsku podane z surówką z marchewki Zapiekanka pasterska podana z surówką z kapusty pekińskiej i sosem pieczeniowym Kurczak w sosie hoisin podany z ryżem i parowanymi warzywami Roladka z ogórkiem kiszonym i musztardą dijon podana ze szpeclami i surówka z czerwonej kapusty czerwonej kapusty Roladka z ogórkiem kiszonym i musztardą dijon podana ze szpeclami i surówka z czerwonej kapusty czerwonej kapusty Roladka z ogórkiem kiszonym i musztardą dijon podana ze szpeclami i surówka z czerwonej kapusty czerwonej kapusty
Kolacja Makaron ze szpinakiem, serem lazur, rukolą i orzechami Sałatka Waldorf z kurczakiem i dressingiem jogurtowym Pieczone ziemniaczki podane z gzikiem, ogórkiem kiszonym i świeżymi ziołami Labneh z tapenadą oliwkową podany ze świeżymi warzywami i focaccią Sałatka grecka z kaszą bulgur. warzywami i dressingiem śródziemnomorskim Sałatka grecka z kaszą bulgur. warzywami i dressingiem śródziemnomorskim Sałatka grecka z kaszą bulgur. warzywami i dressingiem śródziemnomorskim

19.09-27.09.2022

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Naleśniki z twarożkiem jagodowym i czekoladą podane z sezonowymi owocami Omlet z cukinią, szynką podany z bagietką i pomidorami Owsianka czekoladowa z jogurtem naturalnym podana z sezonowymi owocami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw i pieczywem korzennym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Lasagne z mięsem mielonym i warzywami podane z sałatką ze świeżych warzyw Pieczona pierś z kurczaka z peperonatą podana z ziemniaczkami i buraczkami ziemniaczkami i buraczkami Spaghetti alla putanesca z pieczonym kurczakiem makaronem pełnoziarnistym Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem
Podwieczorek Pudding chia z karmelizowanymi śliwkami Krem z ziemniaka i pora podany z groszkiem ptysiowym Frytki z marchewki podane z twarożkowym dipem awokado Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Pielmieni z mięsem mielonym podane z natką pietruszki, kwaśną śmietaną i surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą

 

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Naleśniki z twarożkiem jagodowym i czekoladą podane z sezonowymi owocami Omlet z cukinią i serem podany z bagietką i pomidorami Owsianka czekoladowa z jogurtem naturalnym podana z sezonowymi owocami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw i pieczywem korzennym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Cannelloni szpinakowe podane z sałatką ze świeżych warzyw Warzywne leczo z wędzonym tofu i cieciorką podane z ziemniaczkami i buraczkami Makaron alla putanesca z serem feta i cukinią Vege gulasz węgierski podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Chilli sin carne podane z ryżem i brokułem Chilli sin carne podane z ryżem i brokułem Chilli sin carne podane z ryżem i brokułem
Podwieczorek Pudding chia z karmelizowanymi śliwkami Krem z ziemniaka i pora podany z groszkiem ptysiowym Frytki z marchewki podane z twarożkowym dipem awokado Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Vege: Kopytka z cukinią i szpinakiem podane z surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Naleśniki z twarożkiem jagodowym i czekoladą podane z sezonowymi owocami Omlet z cukinią i serem podany z bagietką i pomidorami Owsianka czekoladowa z jogurtem naturalnym podana z sezonowymi owocami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw i pieczywem korzennym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Cannelloni szpinakowe podane z sałatką ze świeżych warzyw Warzywne leczo z wędzonym tofu i cieciorką podane z ziemniaczkami i buraczkami Makaron alla putanesca z tuńczykiem Vege gulasz węgierski podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią
Podwieczorek Pudding chia z karmelizowanymi śliwkami Krem z ziemniaka i pora podany z groszkiem ptysiowym Frytki z marchewki podane z twarożkowym dipem awokado Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Kopytka z cukinią i szpinakiem podane z surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą

 

 

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Naleśniki z twarożkiem jagodowym i czekoladą podane z sezonowymi owocami Omlet z cukinią, szynką podany z bagietką i pomidorami Owsianka czekoladowa z jogurtem naturalnym podana z sezonowymi owocami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw i pieczywem korzennym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Lasagne z mięsem mielonym i warzywami podane z sałatką ze świeżych warzyw Pieczona pierś z kurczaka z peperonatą podana z ziemniaczkami i buraczkami ziemniaczkami i buraczkami Spaghetti alla putanesca z pieczonym kurczakiem makaronem pełnoziarnistym Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem
Podwieczorek Pudding chia z karmelizowanymi śliwkami Krem z ziemniaka i pora podany z groszkiem ptysiowym Frytki z marchewki podane z twarożkowym dipem awokado Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Pielmieni z mięsem mielonym podane z natką pietruszki, kwaśną śmietaną i surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą

 

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Naleśniki z twarożkiem malinowym BL  i czekoladą podane z sezonowymi owocami Omlet z cukinią, szynką podany z bagietką i pomidorami Owsianka czekoladowa z jogurtem naturalnym podana z sezonowymi owocami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw i pieczywem korzennym Twarożek BL  z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek BL  z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek BL  z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie BL Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Lasagne z mięsem mielonym i warzywami podane z sałatką ze świeżych warzyw Pieczona pierś z kurczaka z peperonatą podana z ziemniaczkami i buraczkami ziemniaczkami i buraczkami Spaghetti alla putanesca z pieczonym kurczakiem makaronem pełnoziarnistym Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem
Podwieczorek Pudding chia BL z karmelizowanymi śliwkami Krem z ziemniaka i pora podany z groszkiem ptysiowym Frytki z marchewki podane z twarożkowym dipem awokado BL Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Pielmieni z mięsem mielonym podane z natką pietruszki, jogurtem BL i surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella BL Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą

 

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Naleśniki z twarożkiem jagodowym i czekoladą podane z sezonowymi owocami Omlet z cukinią, szynką podany z bagietką i pomidorami Owsianka czekoladowa z jogurtem naturalnym podana z sezonowymi owocami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw i pieczywem korzennym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Lasagne z mięsem mielonym i warzywami podane z sałatką ze świeżych warzyw Pieczona pierś z kurczaka z peperonatą podana z ziemniaczkami i buraczkami Makaron alla putanesca z tuńczykiem pełnoziarnistym Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią
Podwieczorek Pudding chia z karmelizowanymi śliwkami Krem z ziemniaka i pora podany z groszkiem ptysiowym Frytki z marchewki podane z twarożkowym dipem awokado Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Pielmieni z mięsem mielonym podane z natką pietruszki, kwaśną śmietaną i surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Obiad

 

Lasagne z mięsem mielonym i warzywami podane z sałatką ze świeżych warzyw Pieczona pierś z kurczaka z peperonatą podana z ziemniaczkami i buraczkami Spaghetti alla putanesca z pieczonym kurczakiem Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Sałatka z kuskusem, serem camembert, warzywami i oliwą Omlet z cukinią, szynką podany z chlebem żytnim i pomidorami Kanapka z serem capri, awokado, pomidorem i świeżymi ziołami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw z chlebem żytnim Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Lasagne z mięsem mielonym i warzywami podane z sałatką ze świeżych warzyw Pieczona pierś z kurczaka z peperonatą podana z ziemniaczkami i buraczkami ziemniaczkami i buraczkami Spaghetti alla putanesca z pieczonym kurczakiem Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Pielmieni z mięsem mielonym podane z natką pietruszki, kwaśną śmietaną i surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą

 

Mieszkasz w Szczecinie lub okolicach? Szukasz taniego cateringu dopasowanego do Twojego trybu życia, obowiązków i aktywności fizycznej? Z dietą od Szczecińskiego Cateringu dietetycznego jest to możliwe! Nasze diety pudełkowe oparte są na daniach dobranych wspólnie przez specjalistów dietetyki i kucharzy. Każdego dnia tworzymy wyjątkowe zestawy posiłków w trosce o Wasze zdrowie fizyczne i psychiczne. Odpowiedni dobór mikro- i makroelementów w diecie pozwala naszym Klientom zadbać nie tylko o samopoczucie fizyczne, ale również o lepszą równowagę umysłu. Troszczymy się o to, aby nasz catering dietetyczny był bogaty w owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste, zdrowe oleje naturalne oraz produkty mleczne o niskiej zawartości tłuszczu. Tworzymy dania zróżnicowane pod względem smaków i składników odżywczych, co sprawia, że nasi Klienci cieszą się codziennie nowymi propozycjami kulinarnymi.

Komu polecamy nasze diety pudełkowe?

W spożywaniu naszego cateringu nie widzimy żadnych ograniczeń, jednak szczególną uwagę zwracamy zawsze na wszelkie alergie i nietolerancje pokarmowe zgłaszane przez Klientów. Dbamy o to, aby każdy posiłek był przede wszystkim zgodny z Waszymi potrzebami zdrowotnymi. Nieustannie szukamy nowych propozycji dietetycznych, przede wszystkim inspirujemy się opiniami i sugestiami Klientów korzystających z naszych usług.

Obecnie Szczeciński Catering posiada trzy rodzaje diet pudełkowych:

1. Bosman/Sport – propozycja diety o zwiększonej kaloryczności, polecana osobom uprawiającym aktywność fizyczną lub redukującym wagę. Jest to dieta o wysokiej zawartości białka i węglowodanów, dobrze uzupełniająca wszelkie braki witaminowe w organizmie.
2. Balance – dieta ułatwiająca odchudzenie i wysmuklenie sylwetki, pomaga w zdrowym utrzymaniu masy mięśniowej. Posiłki w diecie Balance oparte są o wysokiej jakości mięso, ryby bogate w kwasy Omega-3 oraz warzywa i owoce pochodzące w ekologicznych upraw. Wybór kaloryczności w diecie Balance pozwoli skupić się na jej efektach, np. wysmukleniu, zrzuceniu masy ciała lub zadbaniu o zmianę samopoczucia na lepsze.
3 Vege – zróżnicowana dieta wegetariańska wykluczająca mięso, ryby, i owoce morze. Brak mięsa w tej opcji dietetycznej rekompensujemy białkiem pochodzenia roślinnego, np. nasionami roślin strączkowych, nabiałem oraz ziarnami zbóż. Dieta Vege nadaje się doskonale w czasie redukcji masy ciała lub podczas stabilizacji wagi. Dieta wegetariańska jest źródłem korzyści zdrowotnych, pomaga zapobiegać wielu chorobom, zmniejsza ryzyko wystąpienia otyłości, cukrzycy czy nadciśnienia tętniczego.

Masz pytania dotyczące jadłospisu lub dopasowania diety? Skontaktuj się z nami telefonicznie lub skorzystaj z formularza dostępnego na stronie.