Menu diety pudełkowej

05.12. - 11.12.2022

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta jajeczna z kurczakiem podana z ogórkiem, szczypiorkiem i chlebem żytnim Granola gryczana podana z jogurtem jagodowym i owocami sezonowymi Twarożek z pesto pietruszkowym, świeżymi warzywami i chlebem graham Tosty francuskie podane z serkiem kokosowym i nutellą bananową podane z sezonowymi owocami Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim
Drugie Śniadanie Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem Ciasto red velvet Jogurt 7 zbóż z nasionami chia i truskawkami Zupa meksykańska z mozzarellą i natką pietruszki Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami
Obiad

 

Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty Kurczak w sosie curry podany z ryżem i marchewką baby Gołąbki bez zawijania podane z sosem pomidorowym, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Wieprzowy stroganoff podany z sałatką szwedzką i pełnoziarnistym makaronem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem
Podwieczorek Jaglany budyń czekoladowy podany z wiśniami Krem z marchewki z pieczoną cieciorką Zupa fasolowa z pomidorami i jarmużem Owsianka z jagodami i kruszonką piernikową Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym
Kolacja Makaron w sosie paprykowym z cieciorką podany z rukolą i serem feta Precel podany z pastą serową i papryka Burrito bowl z mięsem mielonym, świeżymi warzywami, czerwoną fasolą, serem cheddar, ryżem i dipem awokado

 

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym podane z piklowaną papryką Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta jajeczna z awokado podana z ogórkiem, szczypiorkiem i chlebem żytnim Granola gryczana podana z jogurtem jagodowym i owocami sezonowymi Twarożek z pesto pietruszkowym, świeżymi warzywami i chlebem graham Tosty francuskie podane z serkiem kokosowym i nutellą bananową podane z sezonowymi owocami: Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim
Drugie Śniadanie Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem Ciasto red velvet Jogurt 7 zbóż z nasionami chia i truskawkami Zupa meksykańska z mozzarellą i natką pietruszki Sernik z brzoskwiniami: Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami
Obiad

 

Sojowy kotlet mielony z sosem porowym podany z kaszą pęczak i surówką z kapusty pekińskiej Tofu w sosie curry podane z ryżem i marchewką baby Klopsiki warzywne w sosie pomidorowym podane z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Gulasz z warzyw korzeniowych podany z sałatką szwedzką i pełnoziarnistym makaronem Gulasz z warzyw korzeniowych z czerwoną fasolą podany z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką z groszkiem Gulasz z warzyw korzeniowych z czerwoną fasolą podany z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką z groszkiem Gulasz z warzyw korzeniowych z czerwoną fasolą podany z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką z groszkiem
Podwieczorek Jaglany budyń czekoladowy podany z wiśniami Krem z marchewki z pieczoną cieciorką Zupa fasolowa z pomidorami i jarmużem Owsianka z jagodami i kruszonką piernikową Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym
Kolacja Makaron w sosie paprykowym z cieciorką podany z rukolą i serem feta Precel podany z pastą serową i papryka Burrito bowl z vege kebabem, świeżymi warzywami, czerwoną fasolą, serem cheddar, ryżem i dipem awokado

 

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym podane z piklowaną papryką Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta jajeczna z awokado podana z ogórkiem, szczypiorkiem i chlebem żytnim Granola gryczana podana z jogurtem jagodowym i owocami sezonowymi Twarożek z pesto pietruszkowym, świeżymi warzywami i chlebem graham Tosty francuskie podane z serkiem kokosowym i nutellą bananową podane z sezonowymi owocami: Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim
Drugie Śniadanie Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem Ciasto red velvet Jogurt 7 zbóż z nasionami chia i truskawkami Zupa meksykańska z mozzarellą i natką pietruszki Sernik z brzoskwiniami: Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami
Obiad

 

Sojowy kotlet mielony z sosem porowym podany z kaszą pęczak i surówką z kapusty pekińskiej Łosoś w panierce podany z sosem tzatziki, ryżem i marchewką baby Klopsiki warzywne w sosie pomidorowym podane z puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Makaron z krewetkami w sosie arrabbiata Gulasz z warzyw korzeniowych z czerwoną fasolą podany z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką z groszkiem Gulasz z warzyw korzeniowych z czerwoną fasolą podany z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką z groszkiem Gulasz z warzyw korzeniowych z czerwoną fasolą podany z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką z groszkiem
Podwieczorek Jaglany budyń czekoladowy podany z wiśniami Krem z marchewki z pieczoną cieciorką Zupa fasolowa z pomidorami i jarmużem Owsianka z jagodami i kruszonką piernikową Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym
Kolacja Makaron w sosie paprykowym z cieciorką podany z rukolą i serem feta Precel podany z pastą serową i papryka Burrito bowl z vege kebabem

, świeżymi warzywami, czerwoną fasolą, serem cheddar, ryżem i dipem awokado

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym podane z piklowaną papryką Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta jajeczna z kurczakiem podana z ogórkiem, szczypiorkiem i chlebem żytnim Granola gryczana podana z jogurtem jagodowym i owocami sezonowymi Twarożek z pesto pietruszkowym, świeżymi warzywami i chlebem graham Tosty francuskie podane z serkiem kokosowym i nutellą bananową podane z sezonowymi owocami Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim
Drugie Śniadanie Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem Ciasto red velvet Jogurt 7 zbóż z nasionami chia i truskawkami Zupa meksykańska z mozzarellą i natką pietruszki Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami
Obiad

 

Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty Kurczak w sosie curry podany z ryżem i marchewką baby Gołąbki bez zawijania podane z sosem pomidorowym, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Wieprzowy stroganoff podany z sałatką szwedzką i pełnoziarnistym makaronem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem
Podwieczorek Jaglany budyń czekoladowy podany z wiśniami Krem z marchewki z pieczoną cieciorką Zupa fasolowa z pomidorami i jarmużem Owsianka z jagodami i kruszonką piernikową Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym
Kolacja Makaron w sosie paprykowym z cieciorką podany z rukolą i serem feta Precel podany z pastą serową i papryka Burrito bowl z mięsem mielonym, świeżymi warzywami, czerwoną fasolą, serem cheddar, ryżem i dipem awokado

 

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym podane z piklowaną papryką Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta jajeczna z kurczakiem podana z ogórkiem, szczypiorkiem i chlebem żytnim Granola gryczana podana z jogurtem jagodowym BL i owocami sezonowymi Twarożek BL z pesto pietruszkowym, świeżymi warzywami i chlebem graham Tosty francuskie podane z serkiem kokosowym BL i nutellą bananową podane z sezonowymi owocami Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim
Drugie Śniadanie Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem Ciasto red velvet Jogurt 7 zbóż BL z nasionami chia i truskawkami Zupa meksykańska z mozzarellą BL i natką pietruszki Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami
Obiad

 

Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty Kurczak w sosie curry podany z ryżem i marchewką baby Gołąbki bez zawijania podane z sosem pomidorowym, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Wieprzowy stroganoff podany z sałatką szwedzką i pełnoziarnistym makaronem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem
Podwieczorek Jaglany budyń czekoladowy podany z wiśniami Krem z marchewki z pieczoną cieciorką Zupa fasolowa z pomidorami i jarmużem Owsianka z jagodami i kruszonką piernikową Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym
Kolacja Makaron w sosie paprykowym z cieciorką podany z rukolą i serem feta BL Precel podany z pastą serową BL i papryka Burrito bowl z mięsem mielonym, świeżymi warzywami, czerwoną fasolą, serem cheddar, ryżem i dipem awokado

 

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym podane z piklowaną papryką Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta jajeczna z kurczakiem podana z ogórkiem, szczypiorkiem i chlebem żytnim Granola gryczana podana z jogurtem jagodowym i owocami sezonowymi Twarożek z pesto pietruszkowym, świeżymi warzywami i chlebem graham Tosty francuskie podane z serkiem kokosowym i nutellą bananową podane z sezonowymi owocami Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim
Drugie Śniadanie Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem Ciasto red velvet Jogurt 7 zbóż z nasionami chia i truskawkami Zupa meksykańska z mozzarellą i natką pietruszki Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami
Obiad

 

Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty Łosoś w panierce podany z sosem tzatziki, ryżem i marchewką baby Gołąbki bez zawijania podane z sosem pomidorowym, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Makaron z krewetkami w sosie arrabbiata Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem
Podwieczorek Jaglany budyń czekoladowy podany z wiśniami Krem z marchewki z pieczoną cieciorką Zupa fasolowa z pomidorami i jarmużem Owsianka z jagodami i kruszonką piernikową Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym
Kolacja Makaron w sosie paprykowym z cieciorką podany z rukolą i serem feta Precel podany z pastą serową i papryka Burrito bowl z mięsem mielonym, świeżymi warzywami, czerwoną fasolą, serem cheddar, ryżem i dipem awokado

 

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym podane z piklowaną papryką Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem
Obiad

 

Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty Kurczak w sosie curry podany z ryżem i marchewką baby Gołąbki bez zawijania podane z sosem pomidorowym, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Wieprzowy stroganoff podany z sałatką szwedzką i pełnoziarnistym makaronem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Pasta jajeczna z awokado podana z ogórkiem, szczypiorkiem i chlebem żytnim Tortilla z serkiem śmietankowym, chorizo i warzywami Twarożek z pesto pietruszkowym, świeżymi warzywami i chlebem graham Tosty francuskie podane z serkiem kokosowym i nutellą bananową podane z sezonowymi owocami Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim Pieczone jajka na kremowym szpinaku podane z pomidorkami cherry i chlebem drwalskim
Obiad

 

Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty Kurczak w sosie curry podany z ryżem i marchewką baby Gołąbki bez zawijania podane z sosem pomidorowym, puree ziemniaczanym i surówką z marchewki Wieprzowy stroganoff podany z sałatką szwedzką i pełnoziarnistym makaronem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem Rolada wieprzowa z boczkiem i musztardą podana z pieczonymi ziemniaczkami, sosem chrzanowym i marchewką z groszkiem
Podwieczorek Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem Krem z marchewki z pieczoną cieciorką Zupa fasolowa z pomidorami i jarmużem Zupa meksykańska z mozzarellą i natką pietruszki Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym Smoothie zdrowe serce z burakiem i siemieniem lnianym
Kolacja Makaron w sosie paprykowym z cieciorką podany z rukolą i serem feta Precel podany z pastą serową i papryka Burrito bowl z mięsem mielonym, świeżymi warzywami, czerwoną fasolą, serem cheddar, ryżem i dipem awokado

 

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym podane z piklowaną papryką Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem Domowy labneh z pesto bazyliowym podany ze świeżymi warzywami i focaccią z rozmarynem
Wtorek Środa Czwartek Piątek
Śniadanie Pasta jajeczna z kurczakiem podana z pieczywem proteinowym Jajka na twardo z sosem tatarskim i pieczywem 100% ziaren Keto English breakfast Keto naleśniki z serkiem śmietankowym i konfiturą Jajka po meksykańsku podane ze świeżymi warzywami
Drugie Śniadanie Skyr orzechowy z jagodami Jogurt pitny truskawkowy Jogurt grecki z migdałami i wiśniami Carpaccio z buraka z serem feta i orzechami Klasyczny sernik z sosem czekoladowym
Obiad Pieczona pierś z kurczaka w sosie porowym podana z surówką z czerwonej kapusty  Polędwiczka wieprzowa w boczku podana z sosem chrzanowym, zasmażaną kapustą i fasolką szparagową  Kurczak w sosie curry z orzechami nerkowca i sałatką z cukinii i marchewki Gyros z kurczaka z sosem tzatziki i grillowanymi warzywami Zraz wieprzowy podany z sosem pieczeniowym i sałatką szwedzką
Kolacja

 

Sałatka z kurczakiem, ananasem i dressingiem majonezowym Leczo z kiełbasą i kruszonką z sera feta Sałatka cezar Burrito z szarpaną wieprzowiną podane z sosem serowym Sałatka śródziemnomorska z oliwkami, suszonymi pomidorami i serem capri

 

 

21.11-27.11.2022

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Jajka sadzone z sosem tatarskim podane z chlebem pełnoziarnistym i pomidorami Naleśniki z serkiem śmietankowym i sosem truskawkowym podane z owocami sezonowymi Pasta dr. Budwig z ziarnami podana z bułeczką pszenną Tortilla de patatas z cebulą i chorizo podana z salsą pomidorową i świeżym szpinakiem Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami
Drugie Śniadanie Jogurt 7 zbóż z jabłkami Parmentier-kremowa zupa z ziemniaków i pora podana z grzankami Waniliowa kasza manna z frużeliną jagodową Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Green power smoothie z młodym jęczmieniem Green power smoothie z młodym jęczmieniem Green power smoothie z młodym jęczmieniem
Obiad Butter chicken podany z ryżem i parowanym brokułem  brokułem Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym podane z puree ziemniaczanym, żurawiną i zasmażanymi buraczkami  podane z puree ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami Kurczak alla cacciatore podany z kaszą pęczak i parowanym brokułem Carnitas wieprzowe podane z ryżem po meksykańsku i surówką colesław z czerwonej kapusty kapusty czerwonej kapusty Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka i surówką z kiszonego ogórka Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka i surówką z kiszonego ogórka Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka i surówką z kiszonego ogórka
Podwieczorek

 

Tiramisu Owoce zapiekane pod kruszonką z crème fraiche Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Korzenna owsianka z sosem śliwkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym
 

 

 

Kolacja

 

 

Pieczone ziemniaczki podane z gzikiem, świeżymi ziołami i ogórkiem kiszonym

 

 

 

Carpacio z buraka z serem feta i dressingiem miodowo musztardowym podane z chlebkiem ziołowym

 

 

Bowl amerykański z grillowanym kurczakiem, czerwoną fasolką, kukurydzą i świeżymi warzywami podany dressingiem 1000 wysp

 

 

 

Pizza na pełnoziarnistym spodzie z salami, mozzarellą, pieczarkami i sosem czosnkowym

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Jajka sadzone z sosem tatarskim podane z chlebem pełnoziarnistym i pomidorami Naleśniki z serkiem śmietankowym i sosem truskawkowym podane z owocami sezonowymi Pasta dr. Budwig z ziarnami podana z bułeczką pszenną Tortilla de patatas z cebulą i chorizo podana z salsą pomidorową i świeżym szpinakiem Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami
Drugie Śniadanie Jogurt 7 zbóż z jabłkami Parmentier-kremowa zupa z ziemniaków i pora podana z grzankami Waniliowa kasza manna z frużeliną jagodową Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Green power smoothie z młodym jęczmieniem Green power smoothie z młodym jęczmieniem Green power smoothie z młodym jęczmieniem
Obiad Orientalny gulasz z cieciorki z warzywami podany z ryżem i parowanym brokułem Sojowe klopsiki w sosie paprykowym podane z puree ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami Kotleciki z buraka podane z kaszą pęczak, parowanym brokułem i sosem ziołowym Gyros sojowy podany z ryżem po meksykańsku i surówką colesław z czerwonej kapusty  Kotlety brokułowe podane ze szpeclami w sosie pieczarkowym i surówką z kiszonego ogórka Kotlety brokułowe podane ze szpeclami w sosie pieczarkowym i surówką z kiszonego ogórka Kotlety brokułowe podane ze szpeclami w sosie pieczarkowym i surówką z kiszonego ogórka
Podwieczorek

 

Tiramisu Owoce zapiekane pod kruszonką z crème fraiche Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Korzenna owsianka z sosem śliwkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym
 

 

 

Kolacja

 

 

Pieczone ziemniaczki podane z gzikiem, świeżymi ziołami i ogórkiem kiszonym

 

 

 

Carpacio z buraka z serem feta i dressingiem miodowo musztardowym podane z chlebkiem ziołowym

 

 

Bowl amerykański z grillowanym kurczakiem, czerwoną fasolką, kukurydzą i świeżymi warzywami podany dressingiem 1000 wysp

 

 

 

 

Pizza na pełnoziarnistym spodzie z salami, mozzarellą, pieczarkami i sosem czosnkowym

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Naleśniki z twarożkiem jagodowym i czekoladą podane z sezonowymi owocami Omlet z cukinią i serem podany z bagietką i pomidorami Owsianka czekoladowa z jogurtem naturalnym podana z sezonowymi owocami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw i pieczywem korzennym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Cannelloni szpinakowe podane z sałatką ze świeżych warzyw Warzywne leczo z wędzonym tofu i cieciorką podane z ziemniaczkami i buraczkami Makaron alla putanesca z tuńczykiem Vege gulasz węgierski podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią
Podwieczorek Pudding chia z karmelizowanymi śliwkami Krem z ziemniaka i pora podany z groszkiem ptysiowym Frytki z marchewki podane z twarożkowym dipem awokado Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Kopytka z cukinią i szpinakiem podane z surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą

 

 

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Jajka sadzone z sosem tatarskim podane z chlebem pełnoziarnistym i pomidorami Naleśniki z serkiem śmietankowym i sosem truskawkowym podane z owocami sezonowymi Pasta dr. Budwig z ziarnami podana z bułeczką pszenną Tortilla de patatas z cebulą i chorizo podana z salsą pomidorową i świeżym szpinakiem Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami Chałka podana z serkiem straciatella, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami
Drugie Śniadanie Jogurt 7 zbóż z jabłkami Parmentier-kremowa zupa z ziemniaków i pora podana z grzankami Waniliowa kasza manna z frużeliną jagodową Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Green power smoothie z młodym jęczmieniem Green power smoothie z młodym jęczmieniem Green power smoothie z młodym jęczmieniem
Obiad Butter chicken podany z ryżem i parowanym brokułem  brokułem Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym podane z puree ziemniaczanym, żurawiną i zasmażanymi buraczkami  podane z puree ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami Kurczak alla cacciatore podany z kaszą pęczak i parowanym brokułem Carnitas wieprzowe podane z ryżem po meksykańsku i surówką colesław z czerwonej kapusty kapusty czerwonej kapusty Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka i surówką z kiszonego ogórka Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka i surówką z kiszonego ogórka Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka i surówką z kiszonego ogórka
Podwieczorek

 

Tiramisu Owoce zapiekane pod kruszonką z crème fraiche Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Korzenna owsianka z sosem śliwkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym Jogurt z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym
 

 

 

Kolacja

 

 

Pieczone ziemniaczki podane z gzikiem, świeżymi ziołami i ogórkiem kiszonym

 

 

 

Carpacio z buraka z serem feta i dressingiem miodowo musztardowym podane z chlebkiem ziołowym

 

 

Bowl amerykański z grillowanym kurczakiem, czerwoną fasolką, kukurydzą i świeżymi warzywami podany dressingiem 1000 wysp

 

 

 

Pizza na pełnoziarnistym spodzie z salami, mozzarellą, pieczarkami i sosem czosnkowym

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie

 

Jajka sadzone z sosem tatarskim podane z chlebem pełnoziarnistym i pomidorami Naleśniki z serkiem BL i sosem truskawkowym podane z owocami sezonowymi Pasta dr. Budwig z ziarnami podana z bułeczką pszenną Tortilla de patatas z cebulą i chorizo podana z salsą pomidorową i świeżym szpinakiem Chałka podana z serkiem straciatella BL, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami Chałka podana z serkiem straciatella BL, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami Chałka podana z serkiem straciatella BL, dżemem brzoskwiniowym i sezonowymi owocami
Drugie Śniadanie Jogurt BL 7 zbóż z jabłkami Parmentier-kremowa zupa z ziemniaków i pora podana z grzankami Waniliowa kasza manna BL z frużeliną jagodową Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Green power smoothie z młodym jęczmieniem Green power smoothie z młodym jęczmieniem Green power smoothie z młodym jęczmieniem
Obiad Butter chicken podany z ryżem i parowanym brokułem  brokułem Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym podane z puree ziemniaczanym, żurawiną i zasmażanymi buraczkami Kurczak alla cacciatore podany z kaszą pęczak i parowanym brokułem Carnitas wieprzowe podane z ryżem po meksykańsku i surówką colesław z czerwonej kapusty Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka
Podwieczorek

 

Tiramisu BL Owoce zapiekane pod kruszonką z crème fraiche Harira – marokańska zupa z soczewicą i ciecierzycą Korzenna owsianka z sosem śliwkowym Jogurt BL z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym Jogurt BL z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym Jogurt BL z migdałami i makiem podany z sosem truskawkowym
 

 

 

Kolacja

 

 

Pieczone ziemniaczki podane z gzikiem, świeżymi ziołami i ogórkiem kiszonym

 

 

 

Carpacio z buraka z serem feta BL i dressingiem miodowo musztardowym podane z chlebkiem ziołowym

 

 

Bowl amerykański z grillowanym kurczakiem, czerwoną fasolką, kukurydzą i świeżymi warzywami podany dressingiem 1000 wysp / Vege: z serem mozarella osnkowym

 

 

 

 

Pizza na pełnoziarnistym spodzie z salami, mozzarellą, pieczarkami i sosem czosnkowym

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

 

 

Babka ziemniaczana podana z surówką z kiszonej kapusty i kwaśną śmietaną

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Naleśniki z twarożkiem jagodowym i czekoladą podane z sezonowymi owocami Omlet z cukinią, szynką podany z bagietką i pomidorami Owsianka czekoladowa z jogurtem naturalnym podana z sezonowymi owocami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw i pieczywem korzennym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Lasagne z mięsem mielonym i warzywami podane z sałatką ze świeżych warzyw Pieczona pierś z kurczaka z peperonatą podana z ziemniaczkami i buraczkami Makaron alla putanesca z tuńczykiem pełnoziarnistym Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią Ryba po grecku podana z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią
Podwieczorek Pudding chia z karmelizowanymi śliwkami Krem z ziemniaka i pora podany z groszkiem ptysiowym Frytki z marchewki podane z twarożkowym dipem awokado Zupa pomidorowa z marchewką i makaronem Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym Klasyczny sernik na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Pielmieni z mięsem mielonym podane z natką pietruszki, kwaśną śmietaną i surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Obiad Butter chicken podany z ryżem i parowanym brokułem  brokułem Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym podane z puree ziemniaczanym, żurawiną i zasmażanymi buraczkami Kurczak alla cacciatore podany z kaszą pęczak i parowanym brokułem Carnitas wieprzowe podane z ryżem po meksykańsku i surówką colesław z czerwonej kapusty Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka Pieczona pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podana ze szpeclami i surówką z kiszonego ogórka
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Śniadanie Sałatka z kuskusem, serem camembert, warzywami i oliwą Omlet z cukinią, szynką podany z chlebem żytnim i pomidorami Kanapka z serem capri, awokado, pomidorem i świeżymi ziołami Cilbir – jajka po turecku podane z sałatką ze świeżych warzyw z chlebem żytnim Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym Twarożek z prażoną cebulką podany z ogórkiem i chlebem razowym
Drugie Śniadanie Żurek z jajkiem i warzywami Deser banofee pie Wrap z serkiem koperkowym, papryką i sałatą

 

Ciasto ze śliwkami i cynamonem Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym Smoothie porzeczkowo bananowe z siemieniem lnianym
Obiad

 

Lasagne z mięsem mielonym i warzywami podane z sałatką ze świeżych warzyw Pieczona pierś z kurczaka z peperonatą podana z ziemniaczkami i buraczkami ziemniaczkami i buraczkami Spaghetti alla putanesca z pieczonym kurczakiem Gulasz wieprzowy na ciemnym piwie podany z pampuchami i ogórkiem kiszonym Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem Chilli con carne podane z ryżem i brokułem
Kolacja Smalec z białej fasoli podany chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym Pielmieni z mięsem mielonym podane z natką pietruszki, kwaśną śmietaną i surówką z kiszonej kapusty Sałatka meksykańska z serem mozzarella Babka ziemniaczano-cukiniowa podana z surówką z marchewki i sosem pieczarkowym Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą Hummus ze  świeżymi warzywami i kruszonką ziołową podany z tortillą
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
Śniadanie Pieczone jajka z sosem tatarskim podane z chlebem 100% ziaren Frankfurterki z majonezem bazyliowym podane z sałatką z pomidorków cherry i awokado Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem i szczypiorkiem podana z chlebem 100% ziaren Pasta dr. Budwig podana z pieczywem proteinowym i ogórkiem Jaja sadzone na kremowym szpinaku z serem feta podane z chlebem 100% ziaren
Drugie Śniadanie Skyr orzechowy Smoothie wiśniowe Deser śmietankowy z musem truskawkowym Sernik dyniowy z nutą pomarańczy Milk shake truskawkowy z nasionami chia
Obiad Kurczak tikka masala podany z parowanym brokułem Kottbullar – klopsiki w sosie pieczeniowym z żurawiną podane z zielonym groszkiem w maśle Tagiatelle z cukinii po toskańsku ze szpinakiem i suszonymi pomidorami podane z pieczonym kurczakiem i serem grana padano Kurczak po koreańsku podany z grillowanymi warzywami Klopsiki w sosie koperkowym podane z fasolka szparagową i mizerią
Kolacja

 

Twarożek ze świeżymi warzywami i ziarnami Sałatka z serem brie, orzechami, burakiem i olejem lnianym Sałatka brokułowa z kurczakiem, słonecznikiem, pomidorkami i serem cheddar podana z dipem jogurtowym Sałatka śródziemnomorska Keto currywurst podany z kiszoną kapustą

Mieszkasz w Szczecinie lub okolicach? Szukasz taniego cateringu dopasowanego do Twojego trybu życia, obowiązków i aktywności fizycznej? Z dietą od Szczecińskiego Cateringu dietetycznego jest to możliwe! Nasze diety pudełkowe oparte są na daniach dobranych wspólnie przez specjalistów dietetyki i kucharzy. Każdego dnia tworzymy wyjątkowe zestawy posiłków w trosce o Wasze zdrowie fizyczne i psychiczne. Odpowiedni dobór mikro- i makroelementów w diecie pozwala naszym Klientom zadbać nie tylko o samopoczucie fizyczne, ale również o lepszą równowagę umysłu. Troszczymy się o to, aby nasz catering dietetyczny był bogaty w owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste, zdrowe oleje naturalne oraz produkty mleczne o niskiej zawartości tłuszczu. Tworzymy dania zróżnicowane pod względem smaków i składników odżywczych, co sprawia, że nasi Klienci cieszą się codziennie nowymi propozycjami kulinarnymi.

Komu polecamy nasze diety pudełkowe?

W spożywaniu naszego cateringu nie widzimy żadnych ograniczeń, jednak szczególną uwagę zwracamy zawsze na wszelkie alergie i nietolerancje pokarmowe zgłaszane przez Klientów. Dbamy o to, aby każdy posiłek był przede wszystkim zgodny z Waszymi potrzebami zdrowotnymi. Nieustannie szukamy nowych propozycji dietetycznych, przede wszystkim inspirujemy się opiniami i sugestiami Klientów korzystających z naszych usług.

Obecnie Szczeciński Catering posiada trzy rodzaje diet pudełkowych:

1. Bosman/Sport – propozycja diety o zwiększonej kaloryczności, polecana osobom uprawiającym aktywność fizyczną lub redukującym wagę. Jest to dieta o wysokiej zawartości białka i węglowodanów, dobrze uzupełniająca wszelkie braki witaminowe w organizmie.
2. Balance – dieta ułatwiająca odchudzenie i wysmuklenie sylwetki, pomaga w zdrowym utrzymaniu masy mięśniowej. Posiłki w diecie Balance oparte są o wysokiej jakości mięso, ryby bogate w kwasy Omega-3 oraz warzywa i owoce pochodzące w ekologicznych upraw. Wybór kaloryczności w diecie Balance pozwoli skupić się na jej efektach, np. wysmukleniu, zrzuceniu masy ciała lub zadbaniu o zmianę samopoczucia na lepsze.
3 Vege – zróżnicowana dieta wegetariańska wykluczająca mięso, ryby, i owoce morze. Brak mięsa w tej opcji dietetycznej rekompensujemy białkiem pochodzenia roślinnego, np. nasionami roślin strączkowych, nabiałem oraz ziarnami zbóż. Dieta Vege nadaje się doskonale w czasie redukcji masy ciała lub podczas stabilizacji wagi. Dieta wegetariańska jest źródłem korzyści zdrowotnych, pomaga zapobiegać wielu chorobom, zmniejsza ryzyko wystąpienia otyłości, cukrzycy czy nadciśnienia tętniczego.

Masz pytania dotyczące jadłospisu lub dopasowania diety? Skontaktuj się z nami telefonicznie lub skorzystaj z formularza dostępnego na stronie.